Klik op het logo voor hulp op afstand
  
 
 
 
 
 
 
 




Uitlijnen en koppelen van stijlen (3.35 - 3115)


Bij het gebruik van de editor functie T-stijlen uitlijnen ten opzichte van elkaar werd er geen relatie tussen de stijlen bijgehouden. Het gevolg is dat bij verplaatsen van één van de stijlen, door aanpassen van de raam afmetingen, de andere stijlen niet volgen.
 
Voortaan wordt een relatie bijgehouden tussen de eerst geselecteerd stijl en de andere stijlen die hierop worden uitgelijnd met de editor functie ‘Stijl(en) t.o.v. elkaar uitlijnen’ of de andere stijlen die mee verschoven worden door middel van de editor functie ‘Stijl(en) verschuiven’:
 
 
 
In bovenstaand voorbeeld werd stijl T6 als eerste geselecteerd en fungeert daarom als referentie voor de andere stijl(en), in dit geval T3.
 
Eénmaal stijl(en) gekoppeld zijn aan een referentie stijl kan hun positie niet meer manueel gewijzigd worden en volgen ze de positie van de referentie stijl. Deze stijl wordt voorzien van een object variabele met de naam ‘REFERENCE’ en een waarde welke het gebruikte uitlijn gedrag weergeeft:
 
0 = normaal
1 = onder of links
2 = boven of rechts
 
 
 
Er wordt ook bijgehouden welk de referentie stijl is d.m.v. ‘Reference’ informatie toegevoegd aan FRAMEELEMENT en VENTELEMENT objecten:
 
 
Men kan deze koppeling ongedaan maken in de editor via de rechter muisklik, Ontkoppelen’ terwijl de desbetreffende stijl is geselecteerd:
 
 
 
 



 |  History  |
 
 

 
 
 
TECHWIN SOFTWARE
De Regenboog 11
B-2800 Mechelen
T +32(0)15 44 64 64
T +31(0)30 899 32 15 Nederland